Chat

WMS VOX: Beheer

Volledige controle met de beheer module in het WMS VOX

Autorisatie

De juiste gebruikers de juiste tools geven om mee te werken. Iedere gebruiker of groep gebruikers hebben hun eigen specifieke taken in het WMS VOX. Het toekennen van autorisatie aan de gebruikers is daarom ook onontbeerlijk. Met de autorisatie tool van het WMS VOX kunnen gemakkelijk gebruikers, groepen en toegangsprofielen worden aangemaakt en beheerd. Daarmee geeft het WMS VOX maximale controle over de toegestane onderdelen voor de werkzaamheden van de gebruiker.

Meertalig

Veel bedrijven hebben te maken met internationale werknemers. Dan is het handig als gegevens en schermen leesbaar zijn voor gebruikers in hun eigen taal. WMS VOX beschikt over een taal module waarmee elke gebruiker gekoppeld kan worden aan een taal naar keuze. Met de taal module is het ook mogelijk om zelf talen toe te voegen of gebruikte jargon te wijzigen naar wat gebruikelijk is binnen het bedrijf, zodat de kretologie voor iedereen duidelijk is.

Rapportage

Met de rapportage tool kunnen er zelf gemakkelijk informatie lijsten gemaakt worden. Als er behoefte is aan gegevens die niet standaard inzichtelijk zijn, maar wel aanwezig zijn in de database van het WMS VOX.

Naast het maken van rapportages is het ook mogelijk om deze te koppelen aan een document reporter. Daarmee is het maken van afdruk documenten en labels een fluitje van een cent.

Deze documenten kunnen gekoppeld worden aan trigger momenten die in de software zitten. Hierbij kan er gedacht worden aan bijvoorbeeld:

 • Product etiketten afdrukken bij ontvangst controle
 • Product etiketten afdrukken tijdens verzamelen
 • Pakbonnen afdrukken voor verzending
 • CMR documenten afdrukken bij verzendingscontrole
 • Verzendetiketten afdrukken bij verzending

Multi Barcode

De barcode scanners instellen om bepaalde barcode typen te herkennen en andere te negeren, is praktisch om foute scans tijdens de verschillende processen in de verwerking van goederen te voorkomen.

Ook is het handig om bijvoorbeeld serienummers die in een QR code staan in één keer te scannen.

Alle barcode varianten worden door het WMS VOX ondersteund om te lezen en te verwerken.

THT Beheer

Heeft een bedrijf te maken met goederen die onderhevig zijn aan T.H.T. producten? Met de T.H.T. toepassing in het WMS VOX is het mogelijk om een goede basis neer te zetten voor bandbreedtes van de houdbaarheid.

Op elk niveau is dit in te stellen en tijdens het verwerkingsproces wordt hier rekening mee gehouden, zodat altijd de juiste T.H.T. wordt uitgeleverd

Deze bandbreedtes zijn in stelbaar op:

 • Artikel niveau
 • Artikel Groep niveau
 • Klant niveau

Zijn er T.H.T. producten die bijna de houdbaarheid grens naderen, dan is het mogelijk via de beheer module deze toch te verkopen aan klanten die daar geen problemen mee hebben.

WebBased

Het WMS VOX is een volwaardige Web Applicatie. Dit betekend een groot voordeel. Via een webbrowser, op welke device dan ook, is de applicatie toegankelijk. Of het nu een Desktop is of een industriële smartphone. Iedereen kan zijn werk verrichten vanuit dezelfde omgeving.

De meeste aanpassingen en updates in de software, kunnen uitgevoerd worden terwijl de werkzaamheden niet onderbroken hoeven te worden. Dat scheelt tijd en voorkomt stilleggen van de operatie.

MFC

Met de Machine Flow Control (MFC) is het WMS VOX instaat om te communiceren met allerlei rand apparaten die gebruikt worden in het magazijn voor het verwerken van de goederen. Voor elk proces in het magazijn, inslag, opslag en uitslag zijn er mogelijkheden om te koppelen. Hierbij kan gedacht worden aan o.a.:

 • Meet en Weeg apparaten bij inslag goederen
 • Automatisch serienummer scanning bij inslag
 • Rollerbaan aansturing voor inslag, opslag en uitslag
 • Pick- en Put-to-light systemen voor inslag en uitslag
 • Plateauliften aansturen en locatie bepaling bij inslag en uitslag
 • Paternoster aansturen en locatie bepaling bij inslag en uitslag

Elke manier van goederen verwerking die geautomatiseerd is is te koppelen aan het WMS VOX.

Multi Client

Met het WMS VOX is het mogelijk om meerdere voorraadeigenaren te beheren. Dit kunnen meerdere bedrijven in de organisatie zijn. Of voorraad beheren van meerdere klanten. De medewerkers in het magazijn worden feilloos naar de juiste magazijn gebieden gestuurd voor de inslag, opslag en uitslag van de goederen. Zo blijven de voorraden ten alle tijde van elkaar gescheiden.

Elke klant heeft inzage in zijn eigen voorraad. Vandaar uit is het mogelijk, door het plaatsen orders, deze voorraden te laten uitleveren. Of rechtstreeks naar de klant of naar de eindbestemming van uit het magazijn.

Master Data

Product, klant, leverancier, transport gegevens kunnen met allerlei data verrijkt worden. Deze master data in het WMS VOX is zeer uitgebreid. Daarmee is het sturen van het proces op detail niveau mogelijk.

Een aantal voorbeelden van master data zijn:

 • Product groepen
 • Product fabrikant
 • Importeur
 • Land van herkomst
 • ADR classificatie
 • Serienummer artikel
 • T.H.T. artikel
 • Lot- en Batchnummer artikel
 • Productienummers
 • Voorkeurslocaties
 • Transporteurs expeditie slot
 • Forecast periodes
 • Service percentage
 • Levertijden transporteurs

Zo zijn er vele op te noemen om het proces nauwkeuriger en efficiënter te laten verlopen, van bestellen naar opslag tot uitleveren.

VAL/VAS

Met de VAL/VAS module is het mogelijk om extra gegevens en acties te koppelen aan de handelingen van de producten. Dit kan uitgevoerd worden op klant niveau, product niveau, productgroep niveau, bestellingen en leveringen.

Op deze manier kunnen bepaalde producten met extra zekerheid afgehandeld worden.

Door bijvoorbeeld altijd extra controle op binnenkomende goederen op basis van klant, productsoort, willekeur uit te kunnen voeren.

Zo zijn er tal van triggers toe te voegen aan de software zodat altijd de juiste extra handelingen verricht kunnen worden en niets gemist wordt.

WMS VOX: Beheer Integratie Kubus

De integratie kubus heeft voor de Beheer module ook invloed op de juiste integratie van het WMS VOX met andere partijen binnen uw magazijn. Een koppeling met uw ERP of financiële pakket geeft een goede communicatie waardoor u ook over veel meer bedrijfsinformatie kunt beschikken.

Transsmart Koppeling

Met een koppeling naar onze tussen partner Transsmart is het mogelijk om gegevens over zendingen aan te maken met veel verschillende vervoerders. De vervoerder met de meest gunstige prijs kan dan worden gekozen om het transport uit te voeren.

Met de integratie kubus, kunnen de gegevens voor de communicatie beheerd en onderhouden worden. Zodat altijd de juiste instellingen voor verzend labeling ingesteld kunnen worden.

ERP Koppeling

WMS VOX koppelt probleemloos met andere systemen voor gegevens overdracht met betrekking tot het verwerken van binnenkomende goederen. Via de gegevens uitwisseling met een ERP pakket kunnen bestellingen door gegeven worden aan het WMS VOX.

Er zijn verschillende communicatie technieken en mogelijkheden. En op elk niveau vanuit de applicatie kan er gecommuniceerd worden.

Of dat nu is voor gegevens uitwisseling of voor het verzenden van e-mail notificaties. Met het WMS VOX is het allemaal eenvoudig te integreren.

EDI Koppeling / Transus

Met een EDI koppeling via bijvoorbeeld Transus als tussen partner, is het mogelijk om gegevens aangemaakt in het WMS VOX direct naar uw leveranciers en klanten te verstuurd worden. Deze gegevens kunnen dan ook via de ERP koppeling beschikbaar gesteld worden voor het ERP pakket.

EDI berichten verkeer is een wereld wijdt geaccepteerde methode om gegevens uit te wisselen tussen klanten en leveranciers.

Zo kunnen gemakkelijk bestellingen en orders verzonden worden zonder tussenkomst van tijdrovende administratieve handelingen

Private Cloud

Alle datagegevens van het WMS VOX worden veilig opgeslagen in de Private Cloud.

Zodat uw eigen IT de beheer heeft over de server en veiligheidsbeleid van uw bedrijf.

Plateau Liften

Met het WMS VOX is het mogelijk om plateau liften van diverse leveranciers aan te sturen. Door de jaren lange ervaring in het aansturen van en samenwerking met diverse partners is de besturing een onderdeel geworden van het WMS VOX via de integratie kubus. Elke lift die met de buitenwereld kan communiceren kan het WMS VOX aansturen.

Via de beheer module kunnen zone's ingericht worden als plateau lift zone's. Waarin plateau lift eigenschappen ingesteld en beheerd kunnen worden.

Pick-to-Light

Pick-To-Light systeem geeft in een stelling de exacte locatie aan waar de producten ligt. Middels een koppeling met de integratie kubus stuurt het WMS VOX de Pick-To-Light module aan.

Of het nu gaat om inslag, opslag of uitslag. Er zijn diverse manieren en mogelijkheden om dit via de integratie kubus onderdeel te maken van het WMS VOX.

Via beheer zijn de instellingen te onderhouden en aan te passen voor de besturing ervan.

Rollerbanen

Vaak is een rollerbaan een essentieel onderdeel van het magazijn. Of het nu gaat om inslag orders of uitslag orders. Via de integratie kubus van het WMS VOX, stuurt de applicatie de bakken of dragers feilloos over de rollerbaan naar de juiste locaties.

Weegschalen

De toepassing van weegschalen in het magazijn proces kan een hoogwaardige toegevoegde waarde zijn voor het product beheer en wat de WMS VOX software er mee kan doen.

Denk bijvoorbeeld als meet en weeg apparaat, of gewicht bepaling bij controle. Allemaal facetten waarbij fouten sterk gereduceerd kunnen worden.

In de beheer module kunnen op bepaalde punten in de software triggers geplaatst worden om een weegschaal te kunnen uitlezen.

RF Picking

Het RF Picking is onmisbaar in het magazijn. Met een WiFi (industriële) smartphone is het mogelijk om orders te verzamelen bij niet geautomatiseerde stellingen.

RF Picking neemt een hoop administratieve handelingen weg en behoren papierloos verzamelen en inruimen tot het verleden.

Bepaalde profielen kunnen aan een smartphone gekoppeld worden, zodat er alleen die menu opties van toepassing zijn voor het werken met een smartphone.

Paternoster / Horizontale carrousel

Het WMS VOX is van oorsprong ontstaan uit het aansturen van Paternosters. Van daaruit is uit gegroeid in de afgelopen 25 jaar tot een volwaardig WMS en Voorraadbeheer systeem.

De integratie van paternosters en plateau liften hebben altijd een groot onderdeel uitgemaakt van het beheer in het WMS VOX.

Een naadloze aansturing is van ouds her in de integratie kubus gegoten.

Support

Is er behoefte aan uitleg, ondersteuning of is er een storing, onze support afdeling is hiervoor altijd bereikbaar. Via de telefoon, mail of chat is er altijd direct contact met een deskundig persoon om vragen over inslag te beantwoorden.

Dashboard WMS

Met de Dashboard module in het WMS VOX, zijn de operationele gegevens met één oogopslag inzichtelijk. Naast een standaard dashboard

Met de beheer module zijn de achterliggende data gegevens en grafiek typen aan te passen aan de eigen behoeften.

Maatwerk

Zijn er processen in het magazijn voor taken die niet standaard aanwezig. Dan kan er in het WMS VOX zonder problemen nieuwe modules aan toegevoegd worden.

Door de modulaire en eenvoudige opzet van de software kan maatwerk snel en naadloos geïntegreerd worden in het proces.

Van WMS VOX Beheer naar WMS VOX Inslag

Laat ons u meenemen in de volgende stap binnen onze fundament van 4 pijlers: WMS VOX inslag. Hier wordt een ontzettend belangrijke, vaak onderschatte, basis gelegd voor het verdere proces binnen uw magazijn.